restaurant_750x200

Sunday, January 16, 2011

Schabowy pod serową pierzynką


Schabowy pod serową pierzynką


Autor: Justyna Słopień

Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.

 
Składniki:                                                                
6 plastrów schabu                                                                      
20 dag sera żółtego                                                                            
2 pomidory                                                                             
1 pieczarka                                                            
1 ogórek konserwowy                                                   
kawałek papryki                                                           
sól                                                                 
pieprz                                                                         
Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika­. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.

Życzę smacznego                                                 
                                                                                                                                                                        

Więcej przepisów na:
www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

No comments:

Post a Comment