restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Małże nowozelandzkie w śmietanie New Zealand mussels in cream




Małże nowozelandzkie w śmietanie

czas przygotowania 20 min
porcja dla 2 osób
propozycja przystawki

Składniki:
6 szt małży nowozelandzkich
1 śmietana 30% w płynie
natka pietruszki
3 cebule
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnie z oliwą z oliwek wycisnąć czosnek, następnie wrzucić pokrojoną w plastry cebulę.
Podsmażyć na złoto.
Wlać na patelnię śmietanę i położyć sparzone wcześniej wrzątkiem małże,  do góry nogami tak aby muszelki były do zewnątrz.
Poddusić 5 min. posypać zieloną pietruszką i gotowe.
Ułożyć na talerzu muszelką do dołu polać sosem i rozkoszować się smakiem.
Smacznego



New Zealand mussels in cream

preparation time 20 minutes
portion for 2 people
proposal for a snap

Ingredients:
6 pieces of New Zealand mussels
1 30% cream in liquid
parsley
3 onions
2 cloves garlic
olive oil

Preparation:
On the hot pan with olive oil and squeeze the garlic, then put the sliced ​​onion.
Fry in gold.
Pour the cream into the pan and place the previously blanched in boiling water mussels,upside down so that the shells were to the outside.
Stew 5 minutes. Sprinkle with parsley and ready.
Place a scallop on a plate pour sauce down and enjoy the taste.
Bon appetite

No comments:

Post a Comment