restaurant_750x200

Thursday, January 13, 2011

Paryskie rogaliki

Paryskie rogaliki

czas przygotowania 30 minut
czas pieczenia 12 minut


Składniki:


150 g mąki
150g cukru brązowego
2 jajka
2 żółtka
2 łyżki proszku do pieczenia


Sposób przygotowania:


Masło z cukrem utrzeć na krem. Stopniowo po kolei dodać 1 jajko utrzeć potem 2 żółtka utrzeć.


Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia mieszamy i wkładamy na godzinę do lodówki.


Ze schłodzonego ciasta formujemy cienkie wałeczki, tniemy na kawałki około 10 cm i formujemy rogaliki.


Smarujemy blachę masłem, kładziemy na niej rogaliki i smarujemy rozbitym jajkiem.


Pieczemy 12 minut w średnio nagrzanym piekarniku.


I gotowe.


Smacznego

No comments:

Post a Comment