restaurant_750x200

Sunday, January 9, 2011

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą


Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą


Autor: Justyna Słopień

Uwielbiam sałatki i staram się jak najczęściej je robić, ostatnio robiłam wielowarzywną, dzisiaj proponuję z tuńczykiem. Nie miałam w domu czerwonej fasoli, a więc dałam paprykę.

 
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,                                                                
1 puszka czerwonej fasoli (albo 1 papryka),                                                   
1 kukurydza,                                                                               
1/3 szkl ryżu,                                                              
6 średnich ogórków kiszonych,                                                          
1 cebula,                                                                                                
4 jajka,                                                                                            
majonez,                                                                                              
sól,                                                                                          
pieprz,                                                                                  

Proponuję zacząć od ugotowania ryżu i jajek, wodę do ryżu lekko solimy. Teraz przelewamy fasolę zimną wodą. Na sicie odsączamy kukurydzę, tuńczyka i fasolę. Ogórki, cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, sól i pieprz.                                                                                         
Sałatka gotowa.                                                                                        
Smacznego                                              

Zapraszam na moją stronę po inne przepisy www.gotujemyipieczemy.blogspot.com

Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

No comments:

Post a Comment