restaurant_750x200

Tuesday, January 11, 2011

INDYK NA MAŚLE Z RYŻEM

INDYK NA MAŚLE Z RYŻEM


CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS GOTOWANIA 15 MINUT
PORCJA DLA 4 OSÓB


SKŁADNIKI:
300G RYŻU
600G FILETA Z INDYKA
1 PUSZKA MIX OWOCÓW TROPIKALNYCH
20G MASŁA
2 ŁYŻECZKI CARRY
SÓL
PIEPRZ
PIETRUSZKA ZIELONA


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MIĘSO OPŁUKAĆ, POKROIĆ W CIENKIE PASKI I PODSMAŻYĆ NA PATELNI NA ZŁOTY KOLOR I POSYPAĆ CARRY,


RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY, WRZUCIĆ NA GORĄCA WODĘ Z DODATKIEM MASŁA I GOTOWAĆ OKOŁO 15 MINUT,


DO MIĘSA DODAĆ UGOTOWANY RYŻ I OWOCE, SÓL PIEPRZ I SOK Z OWOCÓW,


GOTOWAĆ CHWILĘ I PODAWAĆ GORĄCE,


NA WIERZCHU POSYPAĆ ZIELONĄ DROBNO POKROJONA PIETRUSZKĄ


SMACZNEGO









No comments:

Post a Comment