restaurant_750x200

Saturday, January 22, 2011

Kuchnia włoska- Orecchiette boscaiola. Italian Cuisine-Orecchiette boscaiola.




Orecchiette boscaiola. 

Italian Cuisine-Orecchiette boscaiola.




Czas przygotowania 10 minut.

Czas gotowania 10 minut.

Porcja dla 4 osób.

Składniki:


375g makaronu orecchiette,
60g masła,
135g drobno pokrojonego wędzonego boczku pancetta,
150g pokrojonych w cienkie plasterki grzybów,
1 rozgnieciony ząbek czosnku,
1łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu;
300ml. śmietany,
1/2 szklanki drobno startego parmezanu.


Sposób przygotowania:


Ugotuj makaron al dente w garnku bez przykrycia i odcedź.
Na patelni rozpuść masło i smaż pancettę przez 5 min, mieszając.
Dodaj grzyby i czosnek smaż 3 min.

Dodaj pieprz i śmietanę i gotuj na małym ogniu bez przykrycia 5 min,aż połowa sosu odparuje.
Następnie dodaj ser i gotuj 2 minuty,aż ser się rozpuści.
Wyłóż makaron na półmisek i wymieszaj z sosem.

Życzę smacznego.





Italian Cuisine 
Orecchiette boscaiola.


Preparation time 10 minutes.

Cooking time 10 minutes.

Serves 4 people.

Ingredients:


375g Orecchiette pasta,
60g butter
135g chopped pancetta bacon,
150g thinly sliced mushrooms
1 crushed garlic clove,
1 teaspoon ground black pepper;
300ml. cream,
1 / 2 cup finely grated Parmesan cheese.


Preparation:


Cook the pasta al dente in a pot without a cover and Drain.
Melt the butter in a frying pan and fry the pancetta for 5 minutes, stirring.
Add mushrooms and garlic, stir-fry 3 minutes.

Add pepper and cream and cook over low heat, uncovered, 5 minutes, until half thesauce evaporates.
Then add the cheese and cook for 2 minutes, until cheese is melted.
Spread the pasta on a platter and toss with sauce.

I wish you bon appétit.

No comments:

Post a Comment