restaurant_750x200

Wednesday, February 1, 2012

Miodownik przekładany Sandwiched Honey cake

Miodownik przekładany


Składniki:


Ciasto


 maki 0,7 kg
cukier puder 15 dag
miód 15 dag
jajka 2 całe
mleko 10-12 łyżek
margaryna 3 dag
proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
soda 1 płaska łyżka


Wszystko mieszamy. Ciasto zagniatamy, dzielimy na 4 kawałki jeden grubszy będzie potrzebny na dno blachy


 Masa


1 litr mleka (odlewamy trochę do rozrobienia
2 i pół łyżeczki mąki pszennej
2 i pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru kryształ biały
2 cukry waniliowe
cytryna
1 kostkę masła




część mleka gotujemy z cukrem resztę mamy do rozrobienia maki


Rozrobienie maki
 do gotującego się mleka z cukrem przez sito wlewamy rozrobioną z mlekiem mąkę, mieszamy i trochę gotujemy.


Do rozrobionej mąki wrzucamy 1 kostkę masła i sok z wyduszonej cytryny do smaku a na koniec 2 cukry waniliowe


Studzimy i mamy gotowa masę


Pieczemy placki w temp 180 stopni
nasączamy je z obu stron sokiem z cytryny zmieszanym z wodą i cukrem pudrem.


Na posmarowaną blachę kładziemy na dno grubszy kawałek ciasta. Kładziemy na niego krem, przykrywamy kolejnym plackiem układamy krem morele i krem, przekładamy trzecim plackiem smarujemy tylko kremem. Na wierzchu smarujemy kremem i polewamy czekolada z rumem.


Smacznego





Sandwiched Honey cake

ingredients:

cake

  0.7 kg of flour
15 grams of powdered sugar
15 g of honey
2 whole eggs
10-12 tablespoons milk
3 grams of margarine
baking powder 1 level tbsp
1 level tablespoon soda

All mix. Kneaded the dough, divide into 4 pieces will need a thicker plate to the bottom


  mass

1 liter of milk (cast a little to the reconstitution
2 and a half teaspoon of wheat flour
2 and a half teaspoon of potato flour
1 cup white sugar crystal
2 vanilla sugar
lemon
1 cube of butter


Boil the milk with sugar the rest of the flour we reconstitution

Weight of flour
  to the boiling milk with sugar through a sieve pour flour combined with milk, stir and cooka little.

To throw weight of flour 1 cube of butter and squeeze lemon juice to taste and finally twovanilla sugar

Cool, and we are ready to mass

Bake pies at 180 degrees temp
wipes them on both sides with lemon juice mixed with water and powdered sugar.

On greased baking tray is placed on the bottom of a thicker piece of cake. We put on thecream, cover with another cake cream arrange the apricots and cream, translate only the third smear cream pie. Smear the cream on top and pour the chocolate with rum.

tasty

No comments:

Post a Comment