restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Mule w śmietanie na białym winie Mussels in white wine cream sauce




 Mule w śmietanie na białym winie

czas przygotowania 15 min
porcja dla 4 osób

Składniki:
opakowanie śmietany 30 %
natka pietruszki
białe wino
świeża papryczka chili
mrożone lub świeże mule
6 dużych cebul
1 główka czosnku
oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:
Wrzucić mule na sito i zalać wrzątkiem tak żeby nie zostały na nich kawałki lodu.


Do dużego garnka z pokrywką lub do Woka, wlać oliwę rozgrzać.
Wrzucić wyciśnięty czosnek chwilę podsmażyć.
Następnie wrzucić pokrojoną w plastry cebulkę i poddusić aż będzie przezroczysta.
Wrzucić mule do garnka zalać winem białym i śmietaną.
Przykryć gotować 5 min na dużym ogniu.
Na koniec posypać posiekaną natka pietruszki i pokrojoną w cienkie plastry papryczką chili.
Wymieszać wszystko i gotowe.
Smacznego






Mussels in white wine cream sauce

preparation time 15 minutes
4 servings

Ingredients:
package of cream 30%
parsley
white wine
fresh chilli
frozen or fresh mussels
6 large onions
1 head garlic
olive oil


Preparation:
Put mussels in a sieve and pour boiling water so they were not pieces of ice on them.

To a large pot with a lid or a wok, pour the hot oil.
Put crushed garlic stir-fry briefly.
Then put the sliced ​​onion and stew until it is transparent.
Put mussels in a pot pour the white wine and cream.
Cover cook 5 minutes over high heat.
At the end sprinkle with chopped parsley and chopped into thin slices of chili pepper.
Mix everything and ready.
Bon appetite

No comments:

Post a Comment