restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Sałatka Bukiet sałat z serem Parmigiano reggiano Salad Mixed greens with Parmigiano reggiano cheese






Sałatka Bukiet salat z serem Parmigiano reggiano

czas przygotowania 10 min
porcja na 2 osoby


przystawka
można podawać z 
Chrupiącymi grzankami z serem camembert


Skladniki:
mix sałat
ser Parmigiano reggiano
rucola
ser feta
papryka czerwona świeża
czarne oliwki
ogórek zielony
słodka papryka
pomidor
 Sposób przygotowania:


Do miski wrzucić umyte różne rodzaje sałaty.
Ogórka obrać ze skórki, przekroić  wzdłuż a następnie na małe kawałki.
Paprykę umyć i pokroić w cienkie paseczki.
Pomidora sparzyć zdjąć skórkę i pokroić w ćwiartki.
Podać czarne oliwki, posypać rukolą.
Pokroić ser feta na małe kawałki i wrzucić do miski.
Nożem do sera pokroić w cienkie płatki ser Parmigiano i ułożyć na wierzchu.
Posypać słodką papryką.
Smacznego
Salad Mixed greens with Parmigiano reggiano cheese

preparation time 10 minutes
portion for 2 people

appetizer
can be administered with
Crispy toast with Camembert cheese


Ingredients:
lettuce mix
Parmigiano reggiano cheese
rucola
feta cheese
fresh red pepper
black olives
cucumber
sweet peppers
tomato

  Preparation:

Washed in a bowl to throw different types of lettuce.
Cucumber peel, slice across and then into small pieces.
Wash peppers and cut into thin strips.
Blanch the tomatoes to remove skin and cut into quarters.
Give the black olives and sprinkle with arugula.
Cut the feta cheese into small pieces and toss into a bowl.
Cheese knife to cut into thin flakes of Parmigiano cheese and place on top.
Sprinkle with paprika.
Bon appetite

No comments:

Post a Comment