restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Wołowina na ostro z ziemniakami w mundurkach Spicy Beef with potatoes in their skins





Wołowina na ostro z ziemniakami w mundurkach

czas przygotowania 40 min
porcja dla 2 osób
danie główne

Składniki:
4 ziemniaki
1 pomidor
2 ząbki czosnku
ostra przyprawa z papryki Jalapeno
 300g mięsa wołowego
olej do smażenia

Sposób przygotowania:


Ziemniaki umyć dokładnie, gotować w łupinkach w osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody przekroić na 4 części.


Mięso umyć dokładnie, pokroić w kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wycisnąć czosnek, jak się zarumieni wrzucić mięso.
Smażyć do miękkości około 30 minut.
Dodać łyżkę przyprawy Jalapeno i dokładnie wymieszać.
Pomidora pokroić w ćwiartki.


Na talerz położyć porcję wypieczonego mięsa, na nie pokrojone łódeczki ziemniaczane i udekorować pomidorem.
Smacznego
 Spicy Beef with potatoes in their skins

preparation time 40 minutes
portion for 2 people
main course

Ingredients:
4 potatoes
1 tomato
2 cloves garlic
Acute Jalapeno pepper seasoning
  300g beef
oil for frying

Preparation:

Wash potatoes thoroughly, cook in the shell in salt water. Once removed from the watercut into 4 parts.

Wash the meat thoroughly, cut into cubes.
On the hot pan squeeze the garlic, how to throw the meat browned.
Fry until tender, about 30 minutes.
Add a tablespoon Jalapeno spices and mix thoroughly.
Cut tomatoes in quarters.

On a plate put a portion of baked meat, cut them potato wedges and garnish withtomato.
Bon appetite


No comments:

Post a Comment