restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Kokardki z owocami morza i serem Grana Padano Bows with seafood and cheese grana Padano






Falfalle z owocami morza i serem grana Padano

czas przygotowania 40 min
porcja dla 4 osób

Składniki:
świeża bazylia
1 l sosu pomidorowego, najlepszy jest przecier ze świeżych pomidorów,
sól
pieprz
1 świeża papryka
3 obrane za skórki pomidory
1 ser Grana Padano
1 opakowanie makaronu
1 opakowanie mrożonej mieszanki owoców morza
1 opakowanie mrożonych krewetek Big Tiger
główka czosnku
3 cebule
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Wrzucić mrożone owoce morza i krewetki na wrzącą osoloną wodę i poczekać aż wypłyną, następnie odcedzić. Jeżeli krewetki mają ogonki należy je usunąć, pociągając energicznie za ich koniec.


Na rozgrzana patelnie wrzucić 3 pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Jak się zarumienią, wrzucamy pokrojoną w plastry cebulę i dusimy aż cebula będzie przezroczysta.
Następnie wrzucamy przegotowane owoce morza i krewetki.
Zalewamy wszystko sosem pomidorowym. Gotujemy około 15 min.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania.


Kroimy paprykę w kostkę, a pomidory w ćwiartki wrzucamy do gotowego sosu na 3 min, żeby nie odeszła skórka z papryki, będzie ona wtedy chrupiąca i świeża.


Kroimy drobno świeżą bazylie i wrzucamy na koniec do przygotowanego sosu.


Wyciskamy  2-3 ząbki czosnku do sosu i wszystko mieszamy.


W międzyczasie gotujemy makaron, żeby był lekko twardy. Ucieramy ser na grubej tarce.


Wkładamy makaron na talerz, polewamy sosem, posypujemy obficie serem i na koniec dla dekoracji kładziemy świeży listek bazylii.
Smacznego

Bows with seafood and cheese grana Padano

preparation time 40 minutes
4 servings

Ingredients:
fresh basil
1 l of tomato sauce, the best is the fresh tomato puree,
salt
pepper
1 fresh red pepper
3 tomatoes peeled the skin
A cheese Grana Padano
1 package pasta
1 package frozen seafood mix
1 bag of frozen shrimp Big Tiger
head garlic
3 onions
olive oil

Preparation:
Throw in frozen seafood and shrimp in boiling salted water and let it rise to the surface,then drain. If you have shrimp tails should be removed by pulling vigorously for their end.

On the hot pan to throw three sliced ​​garlic cloves. How are confounded, and throw the sliced ​​onion and cook until the onion is transparent.
Then throw boiled seafood and shrimp.
Pour tomato sauce all. Boil about 15 minutes.
Adjust the seasoning with salt and pepper to taste.

Cut the peppers into cubes, and tomatoes in quarters thrown into the prepared saucefor 3 minutes, so do not peel the peppers is gone, then it will be crispy and fresh.

Cut fresh basil finely and put it on the end of the prepared sauce.

Squeeze 2-3 garlic cloves to the sauce and mix everything.

In the meantime, cook the pasta, that was slightly hard. Grind the cheese into coarsegrater.

Put the pasta on a plate, pour the sauce, sprinkle generously with cheese and at the end of the decorations we put a fresh basil leaf.
Bon appetite

No comments:

Post a Comment