restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Polędwiczki w sosie borowikowym Tenderloin in mushroom sauce





Polędwiczki w sosie borowikowym


 czas przygotowania 40 min
porcja dla 2 osób
danie główne


Składniki;
1 polędwiczka wieprzowa
1 śmietana
suszone lub świeże borowiki
sól
pieprz
olej do smażenia
cebulka
papryka słodka
odrobina mąki


Sposób przygotowania:


Polędwiczkę umyć, pokroić w plastry i ubić palcami.


Posolić z obu stron, oprószyć mąką i smażyć chwilę na dużym ogniu aż się przyrumienią. 


Grzyby suszone namoczyć we wrzątku na 20 minut, a surowe dokładnie umyć.
Pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzana patelnie z dodatkiem tłuszczu i delikatnie poddusić. 
Dodać na patelnie śmietanę, dusić na małym ogniu i poczekać aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.


Położyć polędwiczki na talerzu zalać sosem borowikowym i gotowe.
Smacznego


Tenderloin in mushroom sauce

  preparation time 40 minutes
portion for 2 people
main course

Ingredients;
1 pork tenderloin
A cream
dried or fresh mushrooms
salt
pepper
oil for frying
bulb
sweet peppers
a little flour

Preparation:

Riblets washed, cut into slices and beat with your fingers.

Season with salt on both sides, sprinkle with flour and fry briefly over high heat until it isbrowning.

Soak dried mushrooms in boiling water for 20 minutes, and thoroughly wash raw.
Cut into slices, put the hot pan with the fat and gently stew.
Add cream to pan, simmer over low heat and wait until thickened, season with salt andpepper.

Place tenderloin on a plate and pour mushroom sauce ready.
Bon appetite

No comments:

Post a Comment