restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Świeży szpinak z feta w sosie cytrynowym Fresh spinach with feta cheese in lemon sauce




Świeży szpinak z fetą w sosie cytrynowym

czas przygotowania 10 min
porcja dla 2 osób
przystawka do dania głównego

Składniki
sok z wyciśniętych 2 cytryn
300 g świeżego szpinaku
2 łyżki śmietany
opakowanie sera feta
gałązka bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:


Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, zalać sokiem z cytryny i dodać śmietanę. 
Dodać parę łyżek wody.
Po chwili dodać rozdrobniony ser feta wrzucić na patelnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Przelać do małej salaterki i gotowe.
Można ozdobić gałązką bazylii.
Smacznego
Fresh spinach with feta cheese in lemon sauce

preparation time 10 minutes
portion for 2 people
attachment to the main course

Ingredients
squeezed juice of 2 lemons
300 g fresh spinach
2 tablespoons cream
pack feta cheese
sprig of basil
1 tablespoon olive oil
salt
pepper

Preparation:

Heat oil in a frying pan, add the spinach, pour lemon juice and add the cream. Add a fewtablespoons of water.
After a while, add crumbled feta cheese and throw in stir frying, add salt and pepper.
Transfer to small bowl and ready.
Bon appetite




No comments:

Post a Comment