restaurant_750x200

Sunday, May 29, 2011

Paella z owocami morza i krewetkami Big Tiger Paella with seafood and shrimp Big Tiger



 Paella z owocami morza i krewetkami Big Tiger


czas przygotowania 2 godz
porcja dla 4 osób
danie główne

Składniki:
główka czosnku
czerwona cebula 3 szt
pomidorki koktajlowe
świeża papryka zielona
świeża papryka czerwona
500g ryżu
1 opakowanie mrożonych owoców morza
1 opakowanie mrożonych krewetek Big Tiger
sól
pieprz
garść zielonego groszku konserwowego
oliwa z oliwek



Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i spiec na brązowo.
Pokroić w plastry czerwoną cebulę, doprawić pieprzem i solą do smaku.


Ryż spłukać pod bieżącą wodą aż stanie się przeźroczysty, następnie wrzucić na wrzątek bez dodatku soli. gotować według wskazania na opakowaniu na sypko.


Owoce morza i krewetki wrzucić na gotującą się wodę. Przegotować następnie odcedzić.


Na patelnie z czosnkiem i cebulką wrzucić ugotowany ryż, owoce morza i dusić pod przykryciem około 1,5 h.
Na koniec dodać groszek, pokrojoną w kostki paprykę i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. 
Wszystko dokładnie wymieszać i gotowe.
Smacznego



Paella with seafood and shrimp Big Tiger

2 hours preparation time
4 servings
main course

Ingredients:
head garlic
3 pieces red onion
cherry tomatoes
fresh green peppers
fresh red pepper
500g rice
1 package of frozen seafood
1 bag of frozen shrimp Big Tiger
salt
pepper
a handful of green beans canning
olive oil




Preparation:
Heat oil in a frying pan, add sliced ​​garlic and parch brown.
Slice the red onion slices, season with salt and pepper to taste.

Rinse rice under running water until it becomes translucent, then throw in boiling waterwith no added salt. cook according to the indication on the packaging for sypko.

Seafood and shrimp to throw on the boiling water. Boil then drain.

For pans with garlic and onions to throw cooked rice, seafood and simmer coveredabout 1.5 h.
Finally add the peas, cut into cubes and chopped peppers cherry tomatoes into halves.
All thoroughly mixed and ready.
Bon appetite



No comments:

Post a Comment