restaurant_750x200

Saturday, January 22, 2011

Kuchnia włoska -Spaghetti napoletana. Cuisine Italian-Spaghetti napoletana.




Spaghetti napoletana. Cuisine Italian-Spaghetti napoletana.



Czas przygotowania 10 minut.
Czas gotowania 45 minut. 
Porcja dla 2 osób.


Składniki:

2 puszki pomidorów( puszki  400g),

30g masła,
1 łyżka oliwy,
2 rozgniecione ząbki czosnku,
1 łyżka poszatkowanej świeżej bazylii,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
250g makaronu spaghetii.
2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki

Sposób wykonania:

Pomidory z puszki razem z zalewą przetrzyj przez sitko.
W dużym rondlu podgrzej masło i oliwę,dodaj czosnek i smaż przez 1 min. mieszając,
dodaj pomidory i gotuj na małym ogniu przez 40min.do momentu ,aż sos przez parowanie zmniejszy swoją objętość o połowę,następnie dodaj bazylię i natkę pietruszki.
Ugotuj makaron al dente, odcedź i wymieszaj makaron z sosem.

Życzę smacznego.




Cuisine Italian
Spaghetti napoletana.

Preparation time 10 minutes.
Cooking time 45 minutes.
Serves 2 people.


Ingredients:

2 cans tomatoes (400g cans)

30g butter
1 tablespoon olive oil
2 crushed garlic cloves
1 tablespoon chopped fresh basil
2 tablespoons chopped parsley,
250g spaghetti pasta.
2 tablespoons chopped fresh parsley

Method of execution:

Tinned tomatoes with the marinade, wipe the filter.
In a large saucepan heat the butter and olive oil, add garlic and stir-fry for 1 minute.stirring,
Add tomatoes and cook over low heat for 40min.do until the sauce reduces byevaporation to half its volume, then add the basil and parsley.
Cook the pasta al dente, drain and mix pasta with sauce.

I wish you bon appétit.


No comments:

Post a Comment