restaurant_750x200

Saturday, January 15, 2011

Schab w maggi


Schab w maggi


Autor: Justyna Słopień

Polecam to danie ze względu na swój ciekawy smak, trochę ostry, a trochę słodki... Schab jest tak miękki, że rozpływa się w ustach. Danie mało pracochłonne, a smaczne. Polecam.


Składniki:                                                                   
1 kg schabu                                                      
3 cebule                                                                                                               
½ kg pieczarek                                                                                  
Sos:                                                                                                            
4 łyżki octu                                                                                            
4 łyżki przyprawy w płynie maggi                                                     
4 łyżki cukru                                                                                          
4 łyżki koncentratu pomidorowego
Schab kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i delikatnie obsmażamy. Cebulę i pieczarki kroimy w pół talarki. Przygotowujemy sos – ocet, cukier, magii i koncentrat mieszamy w oddzielnej miseczce. Teraz wszystko przekładamy do garnka układając warstwowo, czyli: mięso, na nie cebulę, później pieczarki, i znowu, mięso, cebula, pieczarki…itd. Następnie zalewamy wszystkie składniki sosem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godz.
Najlepiej pasują do tego ziemniaki i sałata.


Więcej przepisów na:
www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.

No comments:

Post a Comment