restaurant_750x200

Thursday, January 13, 2011

Pudding z serem pleśniowym

Pudding z serem pleśniowym
w stylu angielskim

czas przygotowania 40 minut
czas pieczenia 20 minut


Składniki:


250 g mąki
4 jajka
200 ml mleka
2 łyżki pokruszonego sera pleśniowego
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa z oliwek


Sposób przygotowania:


Wymieszać w miseczce mąkę z jajkami, solą i pieprzem.
Stopniowo mieszając dolewać mleko. Powinna powstać konsystencja ciasta naleśnikowego.


Dodać natkę drobno posiekana i ser i dokładnie wymieszać.


Nagrzać piekarnik do 220 st wlać na dno foremki odrobinę oleju i wstawić do piekarnika. Gdy oliwa będzie wrzała wyjąć i zalać formę ciastem do połowy.


Wstawić do piekarnika i piec 20 minut, aż bułeczki urosną i się zarumienią.
Jeść na gorąco.


Smacznego

No comments:

Post a Comment