restaurant_750x200

Tuesday, February 8, 2011

Pieczarki smażone na patelni Pan-fried mushrooms




Pieczarki smażone na patelni
Pan-fried mushrooms


Składniki:
 1 kg pieczarek
2 łyżki oliwy z oliwek
pęczek zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:
Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na cztery.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Wrzucić odsączone pieczarki i smażyć ciągle mieszając aż do miękkości.
Położyć na talerz posypać zieloną pietruszka i gotowe.
Doskonałe jako dodatek to wszelkiego rodzaju mięsa i kasz.


Smacznego


Ingredients:
 
1 kg mushrooms 2 tablespoons olive oil bunch parsley

Preparation: Wash mushrooms and cut into four. Heat the fat in the pan. Toss drained mushrooms and cook stirring constantly until tender.
Place on a plate and sprinkle with parsley ready. Excellent addition to any kind of meat and groats.
Bon appetite


No comments:

Post a Comment