restaurant_750x200

Wednesday, February 16, 2011

Kuchnia Włoska - Serowe tarty z gruszką Italian Cuisine - grated cheese with pear




Serowe tarty z gruszką  

Italian Cuisine - grated cheese with pear




Czas przygotowania 45.min.

Czas pieczenia 1godz. 10min.

Porcja dla 8 osób.



Składniki:
1 1/2 szklanki zwykłej mąki.
1/2 szklanki cukru pudru,
125g masła,
1 jajko,
1 1/4 szklanki sera ricotta,
1/2 szklanki drobnego cukru,
1/2 szklanki sera mascarpone,
2 jajka,
2 łyżeczki drobno startej skórki cytryny.

Pieczone gruszki:
8 małych gruszek,( bez skóry i gniazd nasiennych)
1łyżka soku z cytryny,
1/3 szklanki drobnego cukru.

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do temp. 160-180stopni.
Natłuść 8 małych foremek( takich jak na babki),
Zmieszaj cukier puder i masło,dodaj jajka i miksuj ,aż składniki dobrze się połączą.
Przełóż ciasto na blat ,lekko oprószony mąką, ugniataj delikatnie,aż stanie się gładkie.
Zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na ok. 30 min.

Podziel ciasto na 8 części, na oprószonym mąką blacie rozwałkuj każdą porcję i przełóż do foremek.
Ułóż foremki na blasze do pieczenia napełnij suchym ryżem lub fasolą,przykryj papierem do pieczenia,
Piecz przez 15 min.następnie usuń fasolę lub ryż i papier i piecz przez kolejne 15min.
Ubij mikserem   w małej misce ricottę przez 2min. na gładko, dodawaj powoli mascarpone,jajka,skórkę z cytryny i ubijaj do połączenia się składników.
Wlej masę serową do foremek z ciastem i piecz ok.25min.
Wystudź do temp. pokojowej i podawaj z pieczonymi gruszkami.

Pieczone gruszki:

Rozgrzej piekarnik do temper.220-240stopni.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i rozłóż na niej gruszki,spryskaj je sokiem z cytryny i posyp cukrem.
Piecz ok. 15min,aż będą miękkie i lekko rumiane.
Na wierzch każdej foremki połóż jedną gruszkę .
Tatra może być robiona w dużej foremce,a potem podzielona na porcje.

Smacznego


Italian Cuisine 
- grated cheese with pear

Preparation time 45.min.
Baking time 1hr. 10min.
Serves 8 people.


Ingredients: 1 1 / 2 cup plain flour. 1 / 2 cup caster sugar 125g butter 1 egg 1 1 / 4 cup ricotta cheese, 1 / 2 cup caster sugar, 1 / 2 cup mascarpone cheese, 2 eggs, 2 teaspoons finely grated lemon rind.
Roasted pears: 8 small pears (without skin and seed outlets) 1 spoon lemon juice 1 / 3 cup caster sugar.
Preparation:
Preheat oven to temperature 160-180stopni. Grease 8 small molds (such as the grandmothers) Mix powdered sugar and butter, add egg and mix until the ingredients well combined. Put the dough on top, lightly sprinkled with flour and knead gently until it becomes is smooth. Wrap in cling film and store in the fridge for about 30 minutes.
Divide the dough into 8 parts, on the floured counter roll out oprószonym each portion and put to the molds. Place molds on a baking tray, fill the dry rice or beans, cover baking paper, Bake for 15 min.następnie remove the beans or rice and paper and bake for another 15min. Whisk in a small bowl of electric mixer for 2 minutes ricotta. the smooth, slowly add mascarpone, eggs, lemon zest and whip to combine. Pour the cheese into molds with the dough and bake ok.25min. Haircut to room temperature and serve with roasted pears.
Roasted pears:
Preheat oven to temper.220-240stopni. Line a baking tray with baking paper and spread it out on the pears, sprinkle them juice lemon and sprinkle with sugar. Bake approximately 15 minutes, until soft and lightly browned. On top of each mold place one pear. Tatra can be done in a large mold, and then divided into portions.
Bon appetite



No comments:

Post a Comment