restaurant_750x200

Friday, February 25, 2011

Kuchnia Wegańska Ciasto daktylowo - pomarańczowe Vegan Pastry Kitchen dactile - orange




Ciasto daktylowo-pomarańczowe




Składniki:
50 dag suszonych daktyli, 
1 pomarańcza, 
35 dag mąki pszennej razowej (lub białej z otrębami), 
35 dag płatków owsianych, 
4 łyżki oliwy z oliwek.




Sposób przygotowania:
Daktyle i pomarańcze drobno pokroić i gotować przez 20 minut na
małym ogniu pod przykryciem. 


Po przestudzeniu dokładnie zmiksować. 


Mąkę i płatki owsiane wymieszać i zagnieść ciasto.




Potem rozwałkować, (można dodać wody gdyby było za suche).
Połowę ciasta wyłożyć na blachę wysmarowaną oliwą, polać masą
daktylową, przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta. 


Piec w gorącym piekarniku przez 25-30 minut. 


Można posypać wiórkami kokosowymi.


Smacznego




Dactile-orange cake


Ingredients:
50 grams of dried dates,
1 orange,
35 grams of whole-wheat flour (or white with bran)
35 grams of oatmeal,
4 tablespoons olive oil.


Preparation:
Dates and oranges cut into small pieces and cook for 20 minutes
low heat under cover.

After przestudzeniu mix thoroughly.

Flour and oatmeal mix and knead dough.


Then roll out, (you can add water if it was too dry.)
Half of the dough to spend on a plate smeared with oil, pour over the mass
dates, cover the second part of the rolled dough.

Bake in hot oven for 25-30 minutes.

You can sprinkle with coconut.

Bon appetite




No comments:

Post a Comment