restaurant_750x200

Wednesday, February 16, 2011

Kuchnia Włoska desery- Zabaglione Cuisine Italian desserts-zabaglione




Zabaglione  

Cuisine Italian desserts






Czas przygotowania 5min.
Czas gotowania 15 min.


Porcja dla 6 osób.




Składniki:


2 jajka,
4 żółtka,
1/2 szklanki drobnego cukru,
1/3 szklanki wina marsala,
12 biszkoptów,




Sposób przygotowania:


Jajka,żółtka i cukier umieść w dużej misce, i wstaw naczynie do garnka z wrzącą wodą, naczynie musi być zanurzone w wodzie.
Mikserem ubijaj jaja z cukrem ,aż będą miały konsystencję  kremu,stopniowo dolewaj wino ,cały czas ubijając,aż masa zrobi się gęsta.


Wyłóż krem do małych miseczek, lub do dużych kieliszków i podawaj z biszkoptami.


Można posypać wiórkami z gorzkiej czekolady.


Smacznego


Cuisine Italian desserts-zabaglione


Preparation time 5 minutes.
Cooking time 15 min.

Serves 6 people.


Ingredients:

2 eggs,
4 egg yolks,
1 / 2 cup caster sugar,
1 / 3 cup marsala wine,
12 biscuit


Preparation:

Eggs, yolks and sugar in large bowl place, and put the dish into a pot of boiling water,the vessel must be immersed in water.
Mixer whip the eggs with sugar until they have the consistency of a cream, graduallypour the wine, whisking constantly until the mixture gets thick.

Spread cream to small bowls, or large glasses and serve with biscuits.

You can sprinkle with grated chocolate.

Bon appetite




No comments:

Post a Comment