restaurant_750x200

Friday, February 25, 2011

Kuchnia wegańska Majonez z ryżu Kitchen vegan mayonnaise rice



Majonez z ryżu


Składniki:
1\2 szklanki ugotowanego ryżu, 
1\4 szklanki oleju, 
1\4 łyżeczki zmielonej gorczycy, 
szczypta soli, 
3 łyżki soku z cytryny, 
4 łyżki przegotowanej wody, 
szczypta kurkumy.




Sposób przygotowania:
Zmiksować ryż z olejem i wodą, dodać sól, gorczycę, kurkumę
i zmiksować. 


Świetnie smakuje do kanapek, surówek, sałatek.


Dodając 1-1,5 łyżki wody wtedy będzie rzadszy, można go użyć do
zabielania zup, zamiast śmietany.


Smacznego






Mayonnaise Rice

Ingredients:
1 \ 2 cup cooked rice,
1 \ 4 cup oil
1 \ 4 teaspoon ground mustard
pinch of salt,
3 tablespoons lemon juice
4 tablespoons of boiled water
pinch of turmeric.


Preparation:
Mix the rice with oil and water, add salt, mustard, turmeric
and blend.

Tastes great in sandwiches, salads, salads.

By adding 1-1.5 tablespoons of water then it will be thinner, you can use it to
zabielania soups instead of cream.

Bon appetite

No comments:

Post a Comment