Schabowy pod serową pierzynką
Autor: Justyna Słopień
Jeżeli masz schab, a nie wiesz co zrobić na obiad to... polecam schabowy w bogatszym wydaniu. Jest zdrowszy, bo z warzywami i mniej kaloryczny, bo pieczony.
Składniki:
6 plastrów schabu
20 dag sera żółtego
2 pomidory
1 pieczarka
1 ogórek konserwowy
kawałek papryki
sól
pieprz
Schab rozbijamy, solimy i pieprzymy, odstawiamy na godzinę do lodówki. W między czasie kroimy w plastry pomidory, pieczarki, ogórka i ser. Paprykę kroimy w cienkie paseczki.
Mięso wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Jak mięso będzie już trochę ścięte kładziemy na każdy plaster mięsa pieczarki, paprykę i ogórka, i dalej pieczemy. Jak mięso będzie już miękkie to na warzywa kładziemy plaster pomidora i plaster sera żółtego. Jak ser się roztopi danie jest gotowe.
Życzę smacznego
Więcej przepisów na:
www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.
No comments:
Post a Comment