Penne puttanesca z grzybami
Italian cuisine - Penne puttanesca mushroom
Czas przygotowania 15 minut.
Czas gotowania 15 minut.
Porcja dla 4 osób.
Składniki:
1 łyżka oliwy,
1 duża cienko pokrojona cebula,
2 rozgniecione ząbki czosnku,
6 grubo pokrojonych filetów anchois,
250g pokrojonych na ćwiartki grzybów,
1 cienko pokrojona mała papryczka chili,
2/3 szklanki białego wytrawnego wina,
600g przecieru pomidorowego,
500g makaronu penne,
2/3 szklanki przekrojonych wzdłuż oliwek bez pestek,
1 łyżka opłukanych kaparów,
1/4 szklanki grubo posiekanej natki pietruszki.
Sposób przygotowania:
W garnku podgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek, dodaj filety anchois,grzyby i chili,wszystko gotuj przez 2 min ciągle mieszając.
Wlej wino i przecier pomidorowy.
Gotuj na małym ogniu przez 5 min. bez przykrycia,aż sos lekko zgęstnieje.
Ugotuj makaron penne al dente ,odcedź i przełóż na półmisek.
Dodaj sos i wymieszaj.
Życzę smacznego.
Italian cuisine - Penne puttanesca mushroom
Preparation time 15 minutes.
Cooking time 15 minutes.
Serves 4 people.
Ingredients:
1 tablespoon olive oil
1 large thinly sliced onion
2 crushed garlic cloves
Coarsely chopped 6 anchovy fillets,
250g sliced mushrooms, quartered,
Thinly sliced 1 small hot chili pepper,
2 / 3 cup dry white wine
600g tomato puree,
500g penne pasta,
2 / 3 cup olive cut along pitted,
1 tablespoon rinsed capers,
1 / 4 cup coarsely chopped parsley.
Preparation:
In a saucepan heat the olive oil and sauté onions and garlic, add the anchovies, mushrooms and chili, all boil for 2 minutes stirring constantly.
Pour in wine and tomato puree.
Cook over low heat for 5 minutes. uncovered, until sauce thickens slightly.
Cook penne al dente, Drain and put on a plate.
Add sauce and mix.
I wish you bon appétit.
Cooking time 15 minutes.
Serves 4 people.
Ingredients:
1 tablespoon olive oil
1 large thinly sliced onion
2 crushed garlic cloves
Coarsely chopped 6 anchovy fillets,
250g sliced mushrooms, quartered,
Thinly sliced 1 small hot chili pepper,
2 / 3 cup dry white wine
600g tomato puree,
500g penne pasta,
2 / 3 cup olive cut along pitted,
1 tablespoon rinsed capers,
1 / 4 cup coarsely chopped parsley.
Preparation:
In a saucepan heat the olive oil and sauté onions and garlic, add the anchovies, mushrooms and chili, all boil for 2 minutes stirring constantly.
Pour in wine and tomato puree.
Cook over low heat for 5 minutes. uncovered, until sauce thickens slightly.
Cook penne al dente, Drain and put on a plate.
Add sauce and mix.
I wish you bon appétit.
No comments:
Post a Comment