KREWETKI Z SOSEM MAŚLANYM Z RYŻEM
CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MINUT
SKŁADNIKI:
250G KREWETEK BLACK TIGER
100G MASŁA
PĘCZEK ZIELONEJ PIETRUSZKI
4 ZĄBKI CZOSNKU
OLIWA Z OLIWEK
250G RYŻU
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KREWETKI SPARZYĆ GORĄCA WODA LUB WRZUCIĆ NA CHWILĘ NA WRZĄTEK,
RYŻ WYPŁUKAĆ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY
GOTOWAĆ BEZ SOLI Z DODATKIEM ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK,
NA PATELNIĘ WŁOŻYĆ MASŁO ROZPUŚCIĆ NA MAŁYM OGNIU, WYCISNĄĆ CZOSNEK, WRZUCIĆ KREWETKI I PODSMAŻYĆ OKOŁO 5 MIN
UGOTOWANY RYŻ POŁOŻYĆ NA ŚRODKU TALERZA TWORZĄC GÓRKĘ, KREWETKI POUKŁADAĆ DOOKOŁA RYŻU, POLAĆ SOSEM ZE SMAŻENIA I POSYPAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĄ,
MOŻNA PODAWAĆ Z PIECZYWEM Z MASŁEM CZOSNKOWYM LUB SAME
SMACZNEGO
No comments:
Post a Comment