Miodownik przekładany
Składniki:
Ciasto
maki 0,7 kg
cukier puder 15 dag
miód 15 dag
jajka 2 całe
mleko 10-12 łyżek
margaryna 3 dag
proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
soda 1 płaska łyżka
Wszystko mieszamy. Ciasto zagniatamy, dzielimy na 4 kawałki jeden grubszy będzie potrzebny na dno blachy
Masa
1 litr mleka (odlewamy trochę do rozrobienia
2 i pół łyżeczki mąki pszennej
2 i pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru kryształ biały
2 cukry waniliowe
cytryna
1 kostkę masła
część mleka gotujemy z cukrem resztę mamy do rozrobienia maki
Rozrobienie maki
do gotującego się mleka z cukrem przez sito wlewamy rozrobioną z mlekiem mąkę, mieszamy i trochę gotujemy.
Do rozrobionej mąki wrzucamy 1 kostkę masła i sok z wyduszonej cytryny do smaku a na koniec 2 cukry waniliowe
Studzimy i mamy gotowa masę
Pieczemy placki w temp 180 stopni
nasączamy je z obu stron sokiem z cytryny zmieszanym z wodą i cukrem pudrem.
Na posmarowaną blachę kładziemy na dno grubszy kawałek ciasta. Kładziemy na niego krem, przykrywamy kolejnym plackiem układamy krem morele i krem, przekładamy trzecim plackiem smarujemy tylko kremem. Na wierzchu smarujemy kremem i polewamy czekolada z rumem.
Smacznego
Sandwiched Honey cake
ingredients:
cake
0.7 kg of flour
15 grams of powdered sugar
15 g of honey
2 whole eggs
10-12 tablespoons milk
3 grams of margarine
baking powder 1 level tbsp
1 level tablespoon soda
All mix. Kneaded the dough, divide into 4 pieces will need a thicker plate to the bottom
mass
1 liter of milk (cast a little to the reconstitution
2 and a half teaspoon of wheat flour
2 and a half teaspoon of potato flour
1 cup white sugar crystal
2 vanilla sugar
lemon
1 cube of butter
Boil the milk with sugar the rest of the flour we reconstitution
Weight of flour
to the boiling milk with sugar through a sieve pour flour combined with milk, stir and cooka little.
To throw weight of flour 1 cube of butter and squeeze lemon juice to taste and finally twovanilla sugar
Cool, and we are ready to mass
Bake pies at 180 degrees temp
wipes them on both sides with lemon juice mixed with water and powdered sugar.
On greased baking tray is placed on the bottom of a thicker piece of cake. We put on thecream, cover with another cake cream arrange the apricots and cream, translate only the third smear cream pie. Smear the cream on top and pour the chocolate with rum.
tasty
No comments:
Post a Comment