Pudding z serem pleśniowym
w stylu angielskim
czas przygotowania 40 minut
czas pieczenia 20 minut
Składniki:
250 g mąki
4 jajka
200 ml mleka
2 łyżki pokruszonego sera pleśniowego
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Wymieszać w miseczce mąkę z jajkami, solą i pieprzem.
Stopniowo mieszając dolewać mleko. Powinna powstać konsystencja ciasta naleśnikowego.
Dodać natkę drobno posiekana i ser i dokładnie wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 220 st wlać na dno foremki odrobinę oleju i wstawić do piekarnika. Gdy oliwa będzie wrzała wyjąć i zalać formę ciastem do połowy.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut, aż bułeczki urosną i się zarumienią.
Jeść na gorąco.
Smacznego
No comments:
Post a Comment