INDYK NA MAŚLE Z RYŻEM
CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MINUT
CZAS GOTOWANIA 15 MINUT
PORCJA DLA 4 OSÓB
SKŁADNIKI:
300G RYŻU
600G FILETA Z INDYKA
1 PUSZKA MIX OWOCÓW TROPIKALNYCH
20G MASŁA
2 ŁYŻECZKI CARRY
SÓL
PIEPRZ
PIETRUSZKA ZIELONA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
MIĘSO OPŁUKAĆ, POKROIĆ W CIENKIE PASKI I PODSMAŻYĆ NA PATELNI NA ZŁOTY KOLOR I POSYPAĆ CARRY,
RYŻ WYPŁUKAĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ AŻ BĘDZIE PRAWIE PRZEZROCZYSTY, WRZUCIĆ NA GORĄCA WODĘ Z DODATKIEM MASŁA I GOTOWAĆ OKOŁO 15 MINUT,
DO MIĘSA DODAĆ UGOTOWANY RYŻ I OWOCE, SÓL PIEPRZ I SOK Z OWOCÓW,
GOTOWAĆ CHWILĘ I PODAWAĆ GORĄCE,
NA WIERZCHU POSYPAĆ ZIELONĄ DROBNO POKROJONA PIETRUSZKĄ
SMACZNEGO
No comments:
Post a Comment