Schab w maggi
Autor: Justyna Słopień
Polecam to danie ze względu na swój ciekawy smak, trochę ostry, a trochę słodki... Schab jest tak miękki, że rozpływa się w ustach. Danie mało pracochłonne, a smaczne. Polecam.
Składniki:
1 kg schabu
3 cebule
½ kg pieczarek
Sos:
4 łyżki octu
4 łyżki przyprawy w płynie maggi
4 łyżki cukru
4 łyżki koncentratu pomidorowego
Schab kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i delikatnie obsmażamy. Cebulę i pieczarki kroimy w pół talarki. Przygotowujemy sos – ocet, cukier, magii i koncentrat mieszamy w oddzielnej miseczce. Teraz wszystko przekładamy do garnka układając warstwowo, czyli: mięso, na nie cebulę, później pieczarki, i znowu, mięso, cebula, pieczarki…itd. Następnie zalewamy wszystkie składniki sosem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 1 godz.
Najlepiej pasują do tego ziemniaki i sałata.
Więcej przepisów na:
www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Licencjonowane artykuły dostarcza Artelis.pl.
No comments:
Post a Comment