Thursday, January 13, 2011
Różane gruszki
Różane gruszki
porcja dla 4 osób
czas przygotowania 35 minut
macerowanie 12 godzin
Składniki:
4 gruszki
2 szklanki różowego wermutu
1 szklanka czerwonego
4 łyżki konfitury z czerwonej róży
4 łyżki brązowego cukru
2 goździki
laska cynamonowa
sok z cytryny
starta skórka z jednej cytryny
Sposób przygotowania:
Obrać gruszki ze skóry i natrzeć cytryną,
Zagotować wino z przyprawami i startą skórka cytryny, dodać konfiturę i cukier,
Włożyć gruszki do syropu i gotować 25 min na małym ogniu,następnie zostaw w syropie na 12 godzin.
Wyjmij gruszki na talerz i gotowe.
Można je podawać na ciepło lub na zimno.
Smacznego
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment