Makowiec
Składniki:
2 szklanki maku
1 szklanka bakalii (np. rodzynki, suszone śliwki
orzechy, nasiona słonecznika lub inne.)
1 szklanka kaszy kukurydzianej
Sposób przygotowania:
Mak zalać gorącą wodą na kilka godzin, odcedzić;
wodę zachować.
Mak zemleć, wymieszać z bakaliami, kaszą, dolać wodę z namoczenia maku, tak aby masa była o konsystencji ciasta.
W razie potrzeby dolać wody.
Wysmarować tortownicę olejem.
Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Poppy cake
Ingredients:
2 cup poppy seeds
1 cup dried fruits (eg raisins, prunes
nuts, sunflower seeds or other.)
1 cup corn grits
Preparation:
Mak pour hot water for several hours, strain;
retain water.
Mak then grind and mix with raisins, barley, add water to soak the poppy, so that the mass was the consistency of dough.
If necessary, add some water.
Cake stand smear with oil.
Bake for about 30 minutes at 180 degrees.
No comments:
Post a Comment