restaurant_750x200

Sunday, February 5, 2012

Dobre kruche ciasto Good shortcrust pastry

Dobre kruche ciasto

40 dag maki
20 dag masła
10 dag cukru pudru
2 cukry waniliowe
4 ugotowane żółtka

nie używać proszku do pieczenia!!!!

Mąkę siekamy z masłem dodajemy przetarte żółtka gotowane i zagniatamy.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut aż się ciasto zarumieni.

Takie ciasto kruche może być używane do napoleonki, do ciast z owocami, można z niego również wycinać ciasteczka.

 Przy placku z owocami należy posypać na dnie bułką tartą, żeby wsiąkł sok z owoców.

Smacznego

Good shortcrust pastry

40 g flour
20 g of butter
10 grams of granulated sugar
2 vanilla sugar
4 boiled egg

Do not use baking powder!!

Sift flour with butter add chopped sawn cooked egg yolks and knead.
Bake in oven at 180 degrees about 30 minutes until the pastry is golden.

This pastry can be used for napoleons, to cakes with fruit, it can also cut out cookies.

  When the cake with fruit on the bottom, sprinkle with breadcrumbs that melted into fruit juice.

Enjoy

No comments:

Post a Comment