czas przygotowania 10 min
porcja dla 2 osób
przystawka do dania głównego
Składniki
sok z wyciśniętych 2 cytryn
300 g świeżego szpinaku
2 łyżki śmietany
opakowanie sera feta
gałązka bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, zalać sokiem z cytryny i dodać śmietanę.
Dodać parę łyżek wody.
Po chwili dodać rozdrobniony ser feta wrzucić na patelnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Przelać do małej salaterki i gotowe.
Można ozdobić gałązką bazylii.
Smacznego
Fresh spinach with feta cheese in lemon sauce
preparation time 10 minutes
portion for 2 people
attachment to the main course
Ingredients
squeezed juice of 2 lemons
300 g fresh spinach
2 tablespoons cream
pack feta cheese
sprig of basil
1 tablespoon olive oil
salt
pepper
Preparation:
Heat oil in a frying pan, add the spinach, pour lemon juice and add the cream. Add a fewtablespoons of water.
After a while, add crumbled feta cheese and throw in stir frying, add salt and pepper.
Transfer to small bowl and ready.
Bon appetite
No comments:
Post a Comment